Tärkeitä vinkkejä ulkotakkien ylläpitoon

Päällystakit ovat välttämättömiä, jotta pysymme lämpimänä kylminä talvikuukausina. Vaikka ulkotakit on suunniteltu kestämään pitkään, on niitä silti huollettava asianmukaisesti, jotta ne säilyvät hyvänä pitkään. Tässä on joitain tärkeitä vihjeitä päällystakkien ylläpitoon, jotka auttavat sinua saamaan parhaan hyödyn sijoituksestasi, sillä ulkotakkien pesu voi olla odotettua monimutkaisempaa.

Takkihuolto kotona

1. Puhdista säännöllisesti: Ulkopinnat tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta kankaalle ei pääse kertymään likaa ja rasvaa. Tämä voi saada kankaan haurastumaan ja menettämään vedenpitävyyden ajan myötä. Muista lukea ulkotakkisi hoito-ohjeet ennen sen puhdistamista, sillä jotkin materiaalit saattavat vaatia erityiskäsittelyä tai kuivapesua.

2. Käytä pesuloita: Päällystakin pesua ei ensisijaisesti suositella tehtävän kotona, sillä väärä pesutekniikka tai liiallinen pesu- tai valkaisuaineen käyttö voi pilata takin. Onkin siis suositeltavaa viedä ulkotakkisi pesulaan, jossa on saatavilla juuri näille tuotteille tarkoitetut pesukoneet sekä aineet.

Me Deluxe Cleanilla noudamme takkisi sekä tuomme ne takaisin – pestyinä ja valmiina käyttöön! Lue lisää kuljetuspalvelustamme täältä ja takkien pesupalvelusta täältä.

3. Säilytä oikein: Kun säilytät päällystakkiasi, varmista, että teet sen oikein ripustamalla se paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto, jotta kosteus pääsee poistumaan helposti eikä keräänny vaatteen sisään. Tämä voi johtaa homeen kasvuun ajan myötä, mikä taas saattaa jättää ulkotakin käyttökelvottomaksi. Varmista lisäksi, että suora auringonvalo ei osu vaatteeseen, koska se voi haalistaa takin väriä sekä haperruttaa kankaan.

Talvivaatekaapin huolto: Ulkotakkien pesu

Talvi on (edelleen ja uudestaan) täällä, ja on hyvä aika miettiä talvivaatekaapin ylläpitoa. Yksi talvivaatekaapin tärkeimmistä esineistä on päällystakki. Olipa sinulla parka, villatakki tai nahkatakki, päällysvaatteistasi huolehtiminen varmistaa, että ne kestävät useita vuosia.

Mikäli peset päällystakkia kotona, on tärkeää lukea ensin etiketti. Eri materiaalit vaativat erilaisia puhdistusmenetelmiä, joten varmista, että noudatat etiketin ohjeita huolellisesti. Villatakkien tai muiden luonnonkuitujen, kuten kashmir tai angora, käsinpesu on suositeltavaa, koska konepesu voi aiheuttaa kutistumista ja vahingoittaa herkkiä kankaita.

On myös tärkeää muistaa, että joitain päällystakkeja ei yksinkertaisesti voi pestä kotona – nahkatakit ja untuvatakit ovat kaksi esimerkkiä tämäntyyppisistä ulkotakeista. Tämäntyyppiset takit tulee aina viedä ammattipuhdistajalle, jolla on kokemusta näistä materiaaleista.

Toinen syy, miksi sinun kannattaa viedä ulkotakki pesulaan, on se, että pesulassa on erikoiskoneita, jotka pesevät ulkotakkeja ja päällysvaatteita vahingoittamatta niitä millään tavalla. Pesulassa käytettävät suuren kapasiteetin pesurit on suunniteltu juuri untuvatakeille, peitoille ja muille vastaaville. Näissä koneissa on tehokkaammat moottorit kuin tavallisissa pesukoneissa, mikä tarkoittaa, että ne kestävät raskaampia kuormia vahingoittamatta kuitenkin pesussa olevaa vaatetta.

Lisäksi monet pesulat tarjoavat kuivapesupalveluita, jotka sopivat ihanteellisesti ulkotakeille ja muille materiaaleille, jotka eivät välttämättä sovellu tavalliseen konepesuun kotona.

Kaiken kaikkiaan päällystakkisi vieminen pesulaan on yksi parhaista tavoista pitää ne parhaimmillaan koko talvikauden toisensa jälkeen – varsinkin, koska me tulemme noutamaan ulkotakkisi pesuun suoraan kotioveltasi!

Ota yhteyttä!

Kun pesetät ulkotakkisi ammattilaisella vaatteesi kestävät pidempään, eikä sinun tarvitse ostaa uusia ulkotakkeja joka vuosi!

Ota yhteyttä, me neuvomme mielellämme!